Ми всі Кресо-брехуни?

2016-08-04 21:53

 polska wersja języ kowa:

 

 

 

 

В соцмережі Фейсбук діє відкрита група "Ми всі Кресов'яки", до якої належить 9099 осіб.
У цьому немає нічого поганого, пам'ять про минуле, про своїх предків - це ж позитивні риси кожного народу.
На жаль, часом така пам'ять проявляється негативними почуттями та діями, як і в цьому кокретному випадку.
Отже, в згаданій групі з'явився допис про трагічні події на Волині у 1943-му році.

В цьому дописі з'являється шість фотографій - доказів злочинів, які описуються.

 

 

  джерело:  "Wszyscy jesteśmy Kresowiakami"

                              

"Знайшлись захисники з ПіС, які атакують неуточнені матеріали. Раджу змінити окуляри, і замінити т.зв. політкоректність правдою про стосунки того населення. Присутність радянських солдатів ще не в одному матеріалі і доказом, що вказує на виконавців (так незграбно сформульовано речення в оригіналі).

Дантейські сцени. Ми якраз проводили роботи поблизу українського села Острівки. Ліси і поля біля цього населеного пункту досі носять назву "трупного поля", мешканці околиці можуть вказати його місцезнаходження без проблем. Саме там українці повбивали сотні поляків, залишаючи непоховані тіла. У лісах валялись трупи, які потім стали поживою для круків. Лише через два тижні російська армія, яка зайняла ті землі, наказала місцевим мешканцям викопати могили та скинути в них мертвих. Запах розладаючихся тіл ніби відчувався в радіусі кількох кілометрів, а тіла жінок, дітей і чоловіків були вже настільки розкладені, що їх доводилось стягувати у могили довгими гаками і вилами, бо вже розчленовувались, відпадали руки, ноги і голови. І ми ці могили якраз відкрили".

 

 

 

 

Однак всі фотографії, які мали б ілюструвати ймовірні злочини УПА - це фальшивки і маніпуляції.
Лише одна з них стосується польсько-українського конфлікту, але й так не походить з Волині, а з територій сучасної Польщі:

 

 

фото №1 - представляє злочини НКВС, скоєні в 1940 році у Володимир-Волинському:
 

                                                      

https://www.segodnya.ua/regions/lvov/na-volyni-pod-ctenami-tjurmy-nashli-400-ckeletov-kazhdyj-5-j-%E2%80%93-rebenok.html   

 

 https://wiadomosci.dziennik.pl/historia/wydarzenia/artykuly/436937,szczatki-polakow-zamorodowanych-przez-rosjan-100-osob-pogrzebanych.html

 

 

 

фото №2 - згідно з вказаним джерелом, зображає вбиту українську сім'ю у Зборові.


https://en.wikipedia.org/wiki/Zboriv#/media/File:Bundesarchiv_Bild_183-A0706-0018-030,_Ukraine,_ermordete_Familie.jpg

 

фото №3 - єдина фотографія, яка справді відображає польські жертви польсько-українського конфлікту. В цьому випадку дорослі люди, які, згідно з країнськими джерелами, були покарані за попередні антиукраїнські акції, але це не Волинь, і не 1943 рік.


(На фото напис польською: "Тіла поляків, вбитих 18 травня 1945 р. партизанами із сотні УПА "Вовки" в околицях Радкова, Ріплина і Лаховець у Томашівському повіті").

 

 

 

фото №4 - представляє жертв злочину совєтів у Метгетені.


https://en.wikipedia.org/wiki/File:Germans_killed_by_Soviet_army.jpg

 

 

 

фото №5 - представляє жертв злочину совєтів у Неммерсдорфі.


https://beam-truth.livejournal.com/830457.html?thread=196089

 

 

 

фото №6 - представляє жерв вбивст, здійснених у Франції 1970 року:


https://fr.wikipedia.org/wiki/Jean-Baptiste_Troppmann

 

 

Попереднього дня в тій самій групі з'явився той самий набір фотографій поповнений ще одним фото - цього разу на ньому представлено злочин радянських солдатів:












джерело:
https://www.facebook.com/groups/330589593629255/
permalink/1156914770996729/?hc_location=ufi
на фото згідно одних джерел польська дівчина, згвалтована і вбита совєтами.
 
згідно інших джерел це вбита совєтами німка

 

 

Яка мета таких дій, чи випадково не йдеться про те, щоб візуальними образами викликати в суспільстві ненависть до українців?
В історії польсько-українських конфліктів є достатньо подій, через які ми можемо мати взаємні претензії, вистачає взаємних кривд, щоб одні й інші мали що випоминати своїм сусідам, маємо за що взаємно вибачатись (якщо хтось відчуває таку потребу). Але як можна так брехати, маніпулювати і фальшувати?
Скільки ще часу ці люди будуть безкарними, скільки ще будуть викликати ненависть у поляків до українців своїм обманом і фальсифікаціями?
Чи хтось нарешті наведе з цим лад?
Наскільки підлими та нікчемними мусять бути люди, які це роблять, спираючись на гасла "Нам не йдеться про помсту, а про пам'ять"? Скільки ще часу люди з кресових середовищ, багаторазово спіймані на власній брехні та маніпуляціях, будут задавати тон польській історичній політиці?
Скільки ще їх брехні мусить вийти на світло денне, щоб поляки зрозуміли, що їх обдурюють?
Варто звернути увагу на той факт, що ніхто з-понад 9-тисячної групи учасників не написав коментаря, який би критикував цю нахабну маніпуляцію. Неможливо, щоб ніхто з такої численної групи не знав походження цих фото, особливо, коли часто це люди, які цікавляться історією. Висновок напрошується сам - люди, які знають походження цих фотографій, цілком свідомі того, що відбувається фальсифікація реальності і це їм зовсім не заважає... а де совість і чесність?

                                                                                             Добродій

 

P.S.

Як виявилось, єдиним адміністратором групи "Ми всі Кресов'яки"  є Станіслов Сроковський, досить відома особа, автор сценарію фільму "ВОЛИНЬ".

Фільм ще не вийшов на екрани, але вже давно викликає суперечки. Вищенаведений текст- ще один доказ того, що "правда" Сроковського - поняття, що не має нічого спільного з правдою.

 

Пане Сроковсьий, брехня короткі ноги має...