Польські табори смерті?

2017-01-29 21:45

Поляків дуже часто обурюють маніпуляції та фальсифікації, з якими їм доводиться зустрічатись в світі, коли йдеться про німецькі табори смерті, які нацисти будували на території окупованої Польщі під час ІІ світової війни, з використанням назви "польські концентраційні табори". 

Ось два цілком конкретних приклади брехні, ба навіть підлої фальсифікації історії німецькою пресою та німецькими державними інституціями:

 

Газета "Rhein Zeitung”



У тексті, розміщеному в цій газеті від 26 січня 2017 року, до фотографій, зроблених в Аушвіц, написано, що на світлинах зображені жахіття, які вчиняли нацисти у "польському концентраційному таборі".
"das Bildmaterial und damit Zeugnisse vom Nazi-Schrecken zu bewahren und welche unfassbar grausamen Erlebnisse er in dem polnischen Konzentrationslager durchlitt“.

 

 

 

Німецький історичний музей (Deutsches Historisches Museum)

З нагоди Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту Deutsches Historisches Museum на своїх офіційних сторінках запрошує 27 січня 2017 року у свій кінотеатр "Zeughauskino” на фільм Claude Lanzmanna під назвою "Sobibór, 14 жовтня 1943, 16 година”.
В описі фільму на сторінці Німецького історичного музею читаємо, що в ньому розповідається про повстання в'язнів у "польському таборі смерті" Собібор (німецькою: "Am 14. Oktober 1943 startete um 16 Uhr im polnischen Vernichtungslager Sobibor der einzige erfolgreiche bewaffnete Aufstand in einem Vernichtungslager der Nationalsozialisten“).

 

Ці приклади потребують засудження, кожна чесна людина, незалежно від національності та расової приналежності, повинна назвати такі дії ганебними та підлими!
Бо це справді підлість, фальш і брехня, при тому спрямована на спотворення суспільної думки та свідомості наступних поколінь.
Але є одне але...

Так, тут є фальсифікація та маніпуляція, це відверта брехня та підлість. Реальність була зовсім іншою, тому поляки справедливо обурені.
Але чи мають поляки моральне право обурюватись тим, що самі роблять роками по відношенню до українців?
Лише два конкретні приклади такої самої фальсифікації та брехні, такої ж підлості та шахрайства...
Не будемо тут згадувати про відому фотографію "віночок", не згадаємо про брехню і маніпуляції, які масово продукує Ісакович, Сроковський чи інші хворі ненавистю до українців недоумки, займемось прикладами з останнього часу...

 

 

Після знищення невідомими пам'ятника в Гуті Пеняцькій, у польській пресі з'явилось досить багато статей, в яких нагадували про події 70-річної давності в цьому селі.

На жаль, в них містилась вражаюча інформація, як на вказаному фото.
Дізнаємось, що село знищили і повбивали українці - воїни української дивізії "Галичина" *. Про німців та їх причетність взагалі не згадується...

Адже залишається фактом, що:
- Саме німці дали наказ пацифікувати це село.
- Саме німці командували поліційним полком, що складався з українців, та який штурмував село (це був не один підрозділ, у село ввійшли також чисто німецькі загони).
- Саме німці були окупантами на цій территорії, цивільним та військовим адміністратором - отже, передовсім вони відповідальні за злочини в Гуті Пеняцькій...
Однак про німців зовсім не згадується... український злочин і крапка!

Чим це відрізняється від облудного твердження: "польські концентраційні табори"?
Той самий механізм, таке ж лицемірство, така ж брехня...

Це не місце для дискусії про нюанси, нема сенсу доводити, що в Гуті Пеняцькій не було й не могло бути дивізії "Галичина", що поліційний полк, який складався з українців не мав жодних логістичних зв'язків з дивізією - польські історики це чудово знають, однак постійно дозволяють собі подібні маніпуляції - включно з рапортом ІНП, що стосується даної справи - але про це іншим разом.

 

 

Przykład drugi

Працівник ІНП дає інтерв'ю, в якому дозволяє собі таку немовірну брехню, що навіть наведені німецькі приклади маніпуляції з "польськими концентраційними таборами" - дичячі забавки. 

Цей "історик" називає Організацію Українських Націоналістів "крайньою формою нацизму" - авжеж, організацію, членів якої нацисти вбивали, розстрілювали, вішали, садили до в'язниць і концентраційних таборів, лише через їх приналежність до ОУН - цей клоун (за освітою історик) вважає крайньою нацистською смайлик:)
В інтерв'ю з'являється і інша скандальна маячня, яка повністю компрометує ІНП.
Звертаємо увагу на обговорюване цим "видатним науковцем" питання нудистів, бо це вже цілковитий маразм - уявіть собі воїнів УПА, які сидять собі в криївці і розмовляють на дуже важливу для українських націоналістів тему - потрібно дозволити пляжі для нудистів чи ні?

Якщо такі люди можуть працювати в такій серйозній державній організації, як ІНП, то вона перестає бути Інститутом Національної Пам'яті, а перетворюється міністерство пропаганди.
Войцех Мушинський - історик, працює в ІНП головним спеціалістом у варшавському відділі Реферату Наукових Досліджень Кабінету Громадської Освіти, а також науковий співробітник Варшавського університету.

 

 Це лише два приклади, але їх є значно більше.

Шановні поляки, майте на увазі, що кожного разу, коли ви обурююєтесь брехнею, маніпуляціями, шахрайствами та іншими підлостями недоумків з-за кордону, десь поряд з вами є люди, які роблять те саме, ще й подвійно - самі обурюються брехливими німцями чи жидами... одночасно поширюючи таку ж саму брехню про інші народи...

 

P.S.
Насамкінець іронічний відступ...
Пану Мушинському з ІНП варто попрацювати над створенням ще більш ідіотської тези...
Може то справді були "польські концентраційні табори", а ОУН - "крайні нацисти"?
В "польських таборах" поляки ув'язнювали та вбивали "крайніх нацистів" з ОУН - адже німецькі нацисти не могли ув'язнювати та вбивати ще "більш крайніх нацистів" - це було б нелогічно, правда пане істерику з ІНП?
Ця теза лише здається безперспективною...
"Польські концтабори", "крайні нацисти" з ОУН...Німці з таким варіантом історії погодяться і допоможуть пропагувати, на москалів теж завжди можна розраховувати... можна одночасно трохи відбілити німців, і напакостити українцям... це справді вигідна для трьох сторін співпраця...

Це не новина, поляки на Волині під час війни показали, що можна співпрацювати із совєтами і з німцями, одночасно називаючи їх ворогами...
На потреби ідіота з ІНП надаю доказові матеріали - документи, що підтверджують запис до реєстру "польського концентраційного табору "Освенцим" понад 40 "крайніх нацистів" з ОУН, а також фотографії двох в'язнів цього табору: 

 

 

                                                                                                                                       Dobrodziej